Νίσυρος


Η Νίσυρος, ναι μεν είναι ένα από τα μικρότερα νησιά της Δωδεκανήσου, αλλά διαθέτει αρχαιολογικό πλούτο και φυσική ομορφιά.

Το επιβλητικό ηφαίστειο της Νισύρου, φαινόμενο ασύγκριτης ομορφιάς, είναι το πρώτο που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, γεμίζοντάς τον με  θαυμασμό και δέος. Η Νίσυρος αποτελείται αποκλειστικά από ηφαιστειακά πετρώματα, των οποίων η μεγάλη ποικιλία της σύστασης και των μορφών τους, καθιστούν τη Νίσυρο ένα υπαίθριο γεωλογικό μουσείο. Ακόμα θα συναντήσετε άφθονες θερμές πηγές κατά μήκος του νησιού και αυτό οφείλεται στα γεωθερμικά ρευστά του θερμού ορίζοντα.

Χαρακτηριστικό τοπικό παραγόμενο προϊόν της Νισύρου είναι η μυζήθρα, η κοπανιστή, αλλά και η τρυγιά (τυρί σε κρασί). Ξεχωριστές νοστιμιές αποτελούν το αγραμυτθόζουμο, η κάπαρη, ο καπαμάς (γεμιστό κατσικάκι), αλλά και τα πιτθάκια (ρεβιθοκεφτέδες), οι μπουκουνιές (χοιρινό μαγειρεμένο στο λίπος του) και το μοσχαράκι με πιλάφι.

Στις αναμνήσεις του επισκέπτη καθώς φεύγει από το νησί της Νισύρου σίγουρα θα είναι και η σουμάδα, το τοπικό αναψυκτικό από πικραμύγδαλο, τα γλυκά του κουταλιού, το γλυκό ντοματάκι και οι παστελαριές, δηλαδή ξερά σύκα με αμυγδαλόψυχα και σουσάμι.

 

 

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2018 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ