Κως


Η Κως , πατρίδα του Ιπποκράτη, είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου μετά τη Ρόδο και την Κάρπαθο. Βρίσκεται ανάμεσα στη Νίσυρο και την Κάλυμνο, κοντά στα Μικρασιατικά παράλια.

Ένας τέλειος τόπος για διακοπές, η Κως είναι η γενέτειρα του Ιπποκράτη, πατέρα της Ιατρικής. Είναι μακρόστενη σε σχήμα, επίπεδη στο μεγαλύτερο μέρος της και με 2 χαμηλά βουνά (Δίκαιο και Σύμπετρο) κατά μήκος της νότιας πλευράς της. Έχει έκταση 290 τ.χλμ. και απέχει από τον Πειραιά 219 ν.μ. Ο πληθυσμός της ξεπερνάει τους 20.000 κατοίκους, οι οποίοι κυρίως ασχολούνται με τον τουρισμό, τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία. Βρίσκεται πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές και ξανακτίστηκε μετά από τον καταστροφικό σεισμό του 1933.

Το εύφορο κλίμα της, οι βουνοκορφές με τις καταπράσινες πλαγιές δημιουργούν ικανοποιητικές συνθήκες για τις αμπελοκαλλιέργιες. Στο νησί δεν υπάρχει ζώνη ονομασίας προέλευσης αλλά μπορούν να παραχθούν τοπικοί οίνοι Δωδεκανήσου άλλα και ευρύτερα αιγαιοπελαγίτικοι οίνοι. Οι ποικιλίες για την παραγωγή των λευκών κρασιών είναι οι κλασσικές που συναντάμε σε όλη την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Ασύρτικο, Αιδάνι, Αθήρι, Μοσχάτο, Μονεμβάσια.

Η Κως έχει πολλά να προσφέρει στον επισκέπτη - ορεινά χωριά, άρτιες τουριστικές υποδομές, πράσινο περιβάλλον και θαυμάσιες παραλίες σε πολλές από τις οποίες μπορείτε να πάτε και με ποδήλατο που είναι ένα δημοφιλές μέσο μετακίνησης στην Κω.

Περισσότερα
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ
Περισσότερα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2018 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ