Καστελόριζο


Η Μεγίστη, γνωστότερη με την ονομασία Καστελόριζο, αποτελεί το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ευρώπης, απέχοντας τις Τουρκικές ακτές μόλις 2 ναυτικά μίλια.

Το επίσημο όνομά του, Μεγίστη, το πήρε λόγω του ότι είναι το μεγαλύτερο από ένα σύμπλεγμα δεκατεσσάρων μικρότερων νησιών, με γνωστότερο το νησάκι Ρω.

Πέρα από το ένδοξο παρελθόν του, το νησί προσφέρετε για οικολογικές διαδρομές και περιπάτους, ενώ έχει επίσης να επιδείξει αρκετά αξιοθέατα τα οποία ο επισκέπτης δεν θα πρέπει να παραλείψει να επισκεφθεί, όπως το κάστρο των Ιωαννιτών ιπποτών, τον Λυκιακό τάφο, αλλά και το περίφημο Γαλάζιο Σπήλαιο, όπου το νερό μοιάζει με ένα απέραντο γαλαζοπράσινο καθρέπτη με χίλιους ιριδισμούς, που φωτίζει τη σπηλιά, με αμέτρητους σταλακτίτες και χιλιάδες αγριοπερίστερα με διάφορα χρώματα.

Στις παραδοσιακές ταβέρνες του νησιού επιβάλλεται να δοκιμάσετε ρεβυθοκεφτέδες, γιουβαρλάκια, κατσίκι γεμιστό και σαλαντούρμαση, ενώ μπορείτε να απολαύσετε κάθε είδους ψάρι και θαλασσινά, όλα φρέσκα και πιασμένα από τα δίχτυα των Καστελοριζιωτών ψαράδων.

Όταν θα έρθει η ώρα του γλυκού, ζητήστε τα κατουμάρια και τα στραβά, γλυκά χειροποίητα, με πολλά μυρωδικά και υπέροχη γεύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2018 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ