Κάσος


Η Κάσος, το μικρό αιγαιοπελαγίτικο νησί με τη μεγάλη ναυτική παράδοση και την ιδιαίτερη κουλτούρα, είναι το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων και βρίσκεται ανάμεσα στη Κάρπαθο και στη Κρήτη.

Εδώ παρασκευάζονται εκλεκτά γαλακτοκομικά προϊόντα με παραδοσιακό τρόπο και χειροποίητα εργαλεία.

Ζητήστε να δοκιμάσετε τα περίφημα κασιώτικα ντολμαδάκια και το πιλάφι, που σερβίρεται αφού περιχυθεί με καυτό βούτυρο και προστεθεί κανέλλα, λεμόνι και πιπέρι, το οφτό αρνάκι αλλά και τις κασιώτικες κουλούρες!

Επιλέξτε ανάμεσα σε αγκινάρες γεμιστές με ρύζι, ελιές αλαρμιστές, κολοκυθοπούλια ή κολοκυθοκορφάδες γεμιστά (ένα είδος ντολμάδων), λαχανοπίτια ή σπανακοπίτια (μικρά σπανακοπιτάκια), πατάτες γιαχνί ή πατάτες σκορδαλιά και ροΐκια (χορταρικά).

Αν πάλι, αγαπάτε τα θαλασσινά, δοκιμάστε οπωσδήποτε μένουλες στην αλμύρα (παστές), μπαρμπούνια σαβόρι τηγανισμένα και περιχυμένα με σάλτσα από κρασί, ξύδι, δεντρολίβανο, σκόρδο και ντομάτα, καθώς και σουπιοπίλαφο ή κολιούς φουρνιστούς με σάλτσα.

Πάρτε μαζί σας τα περίφημα τυριά της Κάσου: την ελαϊκή που παράγεται από μυζήθρα, τον ψητάρη, το λιωματάρη και το αρμυροτύρι. Και μην ξεχάσετε τις μυζηθρόπιτες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2018 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ