Αστυπάλαια


Η Αστυπάλαια ξεχωρίζει για το αυθεντικό νησιώτικο χρώμα της, συνδυάζοντας τη νησιώτικη αρχιτεκτονική παράδοση των Δωδεκανήσων με την αρχοντιά της βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής. Ο οικισμός της Χώρας είναι κτισμένος αμφιθεατρικά στη πλαγιά του λόφου, στην κορυφή του οποίου δεσπόζει το Ενετικό Κάστρο.

Από βότανα και αγριολούλουδα, προέρχεται το φημισμένο μέλι της Αστυπαλιάς, γεγονός που το καθιστά μυρωδάτο και πολύ γευστικό! Πουγκιά, μελεκούνια, λουκουμάδες και ξεροτήγανα ευωδιάζουν από το αστυπαλιώτικο μέλι. Μην αμελήσετε να το δοκιμάσετε, όπως επίσης και την περίφημη ζαφορά, κατά κόσμον κρόκο.

Επιλέξτε όποιο είδος ψαριού επιθυμείτε και αφήστε τον μάγειρα να σας καταπλήξει. Παστά και λιόκαυτα, αστακομακαρονάδες και χταποδοκεφτέδες.

Το παραδοσιακό ψωμί, συνοδεύεται μοναδικά με την κοπανιστή, τη χλωρή, τη μυζήθρα και το ανθότυρο. Όλων των ειδών οι κεφτέδες, ρεβιθοκεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες, αλλά και ντολμαδάκια με κολοκυθοανθούς, και τα αραντιστά θα πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι σας, αν θέλετε να γευθείτε το μεγαλείο της κουζίνας του νησιού.

 

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2018 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ