Αγαθονήσι


Το Αγαθονήσι είναι το βορειότερο νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων. Το μήκος των ακτών του Αγαθονησίου φτάνει τα 32 χλμ. Μικροί όρμοι, απάνεμα λιμανάκια και χρυσαφένιες αμμουδιές συνθέτουν το πάζλ των πανέμορφων παραλίων του νησιού με τα κρυστάλλινα νερά.

Το απάνεμο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου, με τις λίγες βαρκούλες του, σφύζει από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς αποτελεί ιδανικό προορισμό για ηρεμία και επαφή με την ελληνική φιλοξενία. Από δω ο δρόμος οδηγεί τους επισκέπτες στους δύο άλλους οικισμούς του Αγαθονησιού: το Μικρό και το Μεγάλο Χωριό.

Το Μεγάλο Χωριό είναι ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος οικισμός του νησιού, αθέατος από τη θάλασσα. Αρχιτεκτονικό χαρακτηριστικό του αποτελεί ο πέτρινος τοίχος γύρω από τα σπίτια, με μεγάλες πόρτες-εισόδους.

Τα φρέσκα ψάρια, το φλισκουκούδι και το ντόπιο κρασί αξίζει κανείς να τα δοκιμάσει στις γραφικές, δίπλα στο κύμα, ταβερνούλες. Αν τύχει να βρεθείτε εκεί κατά την διάρκεια των εορτών του Πάσχα, δοκιμάστε το γεμιστό αρνάκι!

Οι θάλασσες του Αγαθονησίου έχουν άφθονο ψάρι, ενώ οι φιλόξενοι ντόπιοι ψαράδες περιμένουν τους ερασιτέχνες αλιείς για να τους μάθουν τα μυστικά τους. Ανακαλύψτε το Αγαθονήσι το καλοκαίρι και θα εκπλαγείτε με όσα έχει να σας προσφέρει.

 

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επιμελητήριο Κυκλάδων Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Copyright © 2018 Aegean Cuisine.
Βρείτε μας και εδώ